🙂 Mei 2019

Onze zoon is 3 jaar geleden op advies van een psycholoog aangemeld voor MRT. Thuis was hij vanaf peuter al een kind dat veel aandacht vroeg en moeilijk gedrag vertoonde. In groep 1 en 2 ging het vaak gewoon goed, maar als hij mocht kiezen (planbord) of bij een verandering van de dagindeling, merkte we dat hij daar veel moeite mee had. Ook had hij weinig aansluiting bij leeftijdgenootjes. We hebben toen een aantal gesprekken gehad met een psycholoog en is hij psychologisch getest. Daar zagen ze kenmerken van autisme, maar omdat hij ook vrij houterig was en sleepte met zijn voeten adviseerde ze MRT.

We konden al snel terecht bij Cathrien. Zij heeft onze zoon uitgebreid getest en we kregen daarna een uitgebreid verslag van haar bevindingen; heel veel reflexen waren niet goed ontwikkeld. Ik heb nooit geweten dat we zoveel reflexen hebben en dat het niet goed ontwikkelen van deze reflexen invloed kunnen hebben op gedrag en sociale vaardigheden. Het eerste half jaar nadat we begonnen met de therapie en bijbehorende oefeningen waren bijzonder intensief. Het moeilijke gedrag van onze zoon verergerde behoorlijk, ook op school. Maar ineens veranderde dat en werd hij rustiger en beter benaderbaar te zijn. De eerste belangrijke reflexen zijn overwonnen!

Na ongeveer 2 jaar werd de ‘gewone’ therapie afgerond. Maar omdat er toch nog wat pieken en dalen waren bij onze zoon, mochten we om de 5 of 6 weken nog even op controle komen bij Cathrien. We kregen dan weer nieuwe oefeningen mee en tips en opvoedadviezen. We hebben dit zeer gewaardeerd!

Op dit moment is onze zoon een vrolijke, enthousiaste knul van bijna 10 jaar. Hij doet het erg goed op school en heeft een aantal leuke vrienden. De ene periode gaat het beter dan de andere, maar we gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Cathrien, bedankt voor je betrokkenheid, geduld en aandacht! We hopen dat je nog veel kinderen (met hun ouders) kan helpen zich te ontwikkelen tot “motorische gezonde” kinderen.

Privacy Policy

Wij gebruiken coockies om de gebruiksvriendelijkheid te waarborgen. Kijk op onze privacy policy voor verdere details.

Onderhoud

De website is momenteel onder constructie. Het is mogelijk dat niet alle pagina's bereikbaar zijn. Sorry voor dit ongemak